که همین امر موجی از اعتراضات بینندگان شبکه را به همراه داشت. مسئولان شبکه من وتو به دلیل این اتفاق مدتی رها اعتمادی را که به دلیل مشکلات خود با عوامل شبکه دست به این افشا گری زده بود را از کار معلق کردند اما این پایان کار نبوده و این امر نتوانست موج اعتراضات بینندگان شبکه را خاموش کند.
ا
پشت پرده شبكه "من و تو"
وطن امروز در يادداشتي با عنوان "پشت صحنه كانال بهائيت" به قلم وحيد اطلس نوشته است: شبکه انگلیسی من و تو 1 و 2 در تاریخ 6 آبان 1389 تاسیس شد.
نظرات شما عزیزان:
ابتدا همه فکر میکردند مدیریت این شبکه را گوگوش (فائقه آتشین) خواننده دربار پهلوي برعهده دارد اما بعدها مشخص شد استفاده از نام وی فقط در حد تبلیغات بوده نه چیز دیگری و مدیریت این شبکه انگلیسی را کیوان و مرجان عباسی برعهده دارند.
کیوان عباسی فرزند فریبرز عباسی است که مدتی در آمریکا ساکن بودند و از طرفداران سلطنت محمدرضا پهلوی هستند.
کیوان عباسی مدتی مدیریت شبکه سیاسی فارسیزبان آزادی را برعهده داشت که افرادی مانند رضا فاضلی و بهروز صوراسرافیل نیز در آن حضور داشتند.
فاضلی و صوراسرافیل بعدها به دلیل اختلافاتی که بین کیوان عباسی و آنها به وجود آمد، از این شبکه جدا شدند. شبکه آزادی بعد از مدتی به دلیل ضعف محتوا و پایین بودن کیفیت و عدم جذب مخاطب تعطیل شد.
بعد از مدتی کیوان کار خود را در فضای اینترنت شروع و شبکه «ببینتیوی» را راهاندازی کرد. این شبکه که فقط از طریق اینترنت قابل رویت بود با همکاری رها اعتمادی (بنیاعتماد)، تیام بصیر و تعدادی چند از دوستان آنها تا مدتی فعاليت داشت و توانست مخاطب خاص خود را جذب کند اما به دلایل مختلف این کار نیز به سرانجام نرسید و بعد از مدتی ببینتیوی نیز تعطیل شد.
کیوان عباسی که در 2 تجربه قبلی شکست خورده بود بعد از مهاجرت به انگلیس اینبار تلاش کرد با متقاعد کردن مسؤولان و دولتمردان انگلیس، شانس خود را در شبکه دیگری امتحان کند. او در جلسهای که برخی صاحبان رسانه و مسؤولان انگلیسی برای بررسی عملکرد سالانه بیبیسی فارسی تدارک دیده بودند حاضر شده و نقدی را که بر شبکه بیبیسی فارسی نوشته بود، ارائه داد.
خلاصه نقد وی این بود: «شبکه بیبیسی فارسی شبکه دوران بحران است؛ شبکهای که مخاطبان آن در زمان وضعیت سفید و حالت عادی به حداقل میرسد.
این مطلوب ما نیست، اگر حمایتهایی که از شبکه بیبیسی فارسی میشود، از من و دوستانم بشود شبکهای راهاندازی خواهیم کرد که در زمان عادی با پخش برنامههای فرهنگی و جذاب، جوانان و مخاطبان خود را جذب کند تا در زمان بحران و آشوب و به قولی وضعیت قرمز بتواند اثرگذاری خود را داشته باشد؛ برنامههای ضدفرهنگی برای جذب در روزهای عادی و برنامههای سیاسی برای تخریب در زمان بحران و آشوب».
این نقد به مذاق حاضران در جلسه خوش آمد و کیوان عباسی توانست اجازه تاسیس شبکه من و تو 1 و 2 را در همان جلسه بگیرد.
من و تو 1و 2 تاسیس شد؛ شبکهای که از حمایت کامل دولت انگلیس و گروههای سیاسی جداشده از توده مردم ایران برخوردار شد. استفاده از کارمندان و تیم فنی و حتی آرشیو بیبیسی و حمایتهای مالی و امنیتی تمام و کمال دولت انگلیس اين شبکه را یک شبکه خاص کرد.
بودجهای که برای این شبکه در نظر گرفته شد، به اندازهای بود که فقط در برنامه آکادمی موسیقی میلیونها دلار هزینه شد. از جمله:
1- پرداخت 500 هزار دلار در هر بار پخش به گوگوش، برای راهاندازی آکادمی موسیقی
2- پرداخت 300 هزار دلار در هر بار به هومن خلعتبری همکار گوگوش و شوهر کنونی وی در آکادمی موسیقی
3- پرداخت 250 هزار دلار در هر بار پخش به بابک سعیدی همکار گوگوش در آکادمی موسیقی
4- پرداخت یکصد هزار دلار در هر بار پخش به رها اعتمادی (بنیاعتماد) برای برعهده گرفتن اجرای برنامههای آکادمی موسیقی
5- پرداخت 10 هزار دلار برای برنامه پشت صحنه آکادمیکه توسط سالومه سیدنیا اجرا شد.
و... .
هزینههای فنی و دکور و اسکان شرکتکنندگان در طول مدتی که برای شرکت در آکادمی آنجا بودند و... را هم به این فهرست اضافه کنید. این فقط هزینه یک برنامه است که در طول سال یکبار تهیه و پخش میشود.
به هرحال، قرار بود من و توي انگلیسی که شعبه فرهنگی بیبیسی فارسی است با قوت کار خود را شروع کرده و خیلی سریع نیز گسترش پیدا کند. برای توسعه، شبکههای من وتو 3، 4 و 5 نیز در نظر گرفته شده بود که قرار بود بعدها به من و تو 1 و 2 اضافه شود و همینطور تعداد من و توها بیشتر شود.
این کار موجب میشد به مرور زمان شبکههای فرهنگی لسآنجلسی از جدول شبکهها حذف یا به حاشیه کشیده شده و مرجع شبکهها از آمریکا (لسآنجلس) به انگلیس (لندن) منتقل شود.
در همین راستا به برخی مجریان لسآنجلسی نیز پیشنهاد کار شد؛ از صدای آمریکا (VOA)، بیژن فرهودی و مهدی فلاحتی؛ از شبکه پارس، مهرداد پارسا، حسین فرجی و مسعود صدر؛ از شبکه پن، نسرین احمدیان و همینطور از دیگر شبکههای فرهنگی و سیاسی فارسیزبان.
همهچیز به ظاهر درست و صحیح در نظر گرفته شد. حتی برای ابتدای کار و اینکه اشکالی به کار وارد نشود، برای اجرای برنامهها، افرادی گزینش و انتخاب شدند که نزد مردم ایران شناخته شده نبودند و از افراد شناخته شده بیشتر برای دوبله، تربیت مجری و... استفاده شد.
با این کار جلوی موضعگیریهای احتمالی علیه شبکه و کارکنانش گرفته میشد. هیچیک از مجریان در فضای اینترنت و شبکههای ماهوارهای دارای سابقه شفاف نبودند.
بعد از تاسیس شبکه، مشکلات یکی پس از دیگری به وجود آمد و ادامه پیدا کرد که به برخی از آنها به صورت خلاصه اشاره خواهیم کرد. مشکلات از قرار زیر بود:
1- تاثير شبکه من و تو 2 بر من و تو 1 و انزواي من و تو 1:
اشتباه اول مدیران این شبکه این بود که فکر میکردند مردم ایران تشنه فرهنگ برهنگی هستند و با دیدن چند صحنه مبتذل و جنسی آب از لب و لوچهشان آویزان شده و به این شبکه رو میآورند اما از آنجا که مردم ایران دارای فرهنگ و تمدن بیش از 7 هزار ساله هستند، نشان دادند ظرفیت و گنجایش آنها بیش از اینهاست که با دیدن چند صحنه مبتذل، فرهنگ و تمدن خود را بفروشند.
مردم ایران بار دیگر به صاحبان انگلیسی این رسانهها فهماندند پیشرفت را در اعتقادات، آداب و رسوم، فرهنگ و تمدن و علم و تکنولوژی میبینند، نه برهنگی و بیبند و باری.
این شد که از همان ابتدا شبکه مستند من و تو 2 وضعيت بهتري نسبت به من و تو 1 پيدا كرد و شبکه انگلیسی من و تو 1 به انزوا کشیده شد.
2- افشاگریهای شبکههای ماهوارهای به اصطلاح لسآنجلسی علیه شبکه انگلیسی من و تو:
غیر از اینکه شبکه انگلیسی من و تو 1 (با توجه به بودجه کلان و حمایتهای مالی و... دولت انگلیس) رقیب بسیار جدیای برای شبکههای لسآنجلسی محسوب میشد، از طرفی برنامههایی که توسط آن تهیه و پخش شد نیز نوعی تهدید برای شبکههای لسآنجلسی محسوب میشد.
مدیران و مسؤولان شبکههای فرهنگی لسآنجلسی در همه مدتی که برنامه اجرا میکردند، سعی داشتند خود را عضوی از مردم جلوه داده و حتی در مناسبتهای مذهبی نیز برنامههای خود را با آداب و رسوم ملت و مردم ایران همرنگ میکردند تا این فضا ولو به ظاهر ایجاد شود که ما پایبند به اصل و هویت و ریشه اصلی خود یعنی اسلام و ایران هستیم.
استراتژی برخي شبکههای لسآنجلسی حرکت به صورت نرم بود اما شبکه انگلیسی من و تو همه این رشتهها را به یکباره پنبه کرد و خیلی ساده و صریح صحنههای مبتذلی از قبیل پخش برنامه زنده زنان زیبای دنیا، سواحل کشورهای اروپایی و آموزش رقص و... را که هیچ شبکه فارسی زبانی (حتی بیبیسی فارسی) تا آن روز پخش نکرده بود، به تصویر کشید. به همین دلیل مهران عبدشاه، مدیر شبکه
آي پی ان اعلام کرد: «سیاستها و دیدگاههای مدیران شبکه انگلیسی من و تو و شبکه فارسیوان یکی و اهداف آنها نیز مشترک است».
آش آنقدر شور شدکه مدیران و مجریان این شبکهها مانند نادر رفیعی مدیر شبکه امید ایران، فرزان دلجو مدیر شبکه لایو و حمید احمدی مدیر شبکه سیسی و... بارها و بارها اعلام کردند برنامههای شبکه انگلیسی من و تو 1 با تمدن مردم ایران سازگاری نداشته و در بیشتر مسائل علیه فرهنگ و تمدن مردم ایران است!
همه اینها یک طرف اما مساله مهم و اساسی این بود که شبکه انگلیسی من و تو با بودجهای که داشت هر کسی را میخواست میخرید تا جايي که به عنوان مثال حسین فرجی که یکی از کارشناسان مسائل سیاسی در شبکه صدای آمریکا (VOA) بود، توسط مدیران شبکه انگلیسی من و تو2 برای کار دوبله در این شبکه، خریداری شد و همین طور افراد دیگری مانند آرمین قبادیپاشا که کارشناس شبکه صدای آمریکا بود ولی در شبکه من و تو به عنوان خبرخوان در برنامه اتاق خبر مورد استفاده قرار گرفت، امیر برادران، کارشناس صدای آمریکا که کارشناس برنامه آفساید شد و جاوید جعفری، کارشناس شبکه صدای آمریکا که به عنوان مجری در شبکه من و تو به کار گرفته شد.
اما شبکههای سیاسی که سالها علیه جمهوری اسلامی کار کرده بودند و سعی داشتند حداقل مردم را به سمتی ببرند که دست از منابع خبری داخلی برداشته و به آنها بیاعتماد شده و اطلاعات خود را از منابع خارجی بگیرند با روی کار آمدن شبکه انگلیسی من و تو 1 به یکباره دیدند در برنامه اتاق خبر این شبکه اکثرا و گاهی همه خبرها از منابع داخلی است.
عملکرد سیاسی این شبکه از قبیل تخریب ایرانیان مقیم اروپا و آمریکا و نقل قول از منابع داخلی به گونهای بود که شبکههای سیاسی، این شبکه انگلیسی را شبکه جمهوری اسلامی بنامند و با آن به مخالفت بپردازند.
این شد که شبکههای فارسیزبان فرهنگی و سیاسی لسآنجلسی با یکدیگر همصدا شده و علیه این شبکه انگلیسی موضع گرفتند و در پارهای از مواقع دست به افشاگری علیه مدیران و مسؤولان این شبکه انگلیسی زدند.
* آکادمی موسیقی گوگوش
آکادمی مبتذل موسیقی با صرف هزینههای زیاد توانست در ابتدای راه مخاطبانی را به خود جذب کند اما هنوز کار به اتمام نرسیده بود که شبهه تقلب در انتخاب نفرات اول آکادمی به جاهای باریک کشید.
تعدادي از مخاطبان و هواداران خوانندهها در فضای فیسبوک و اینترنت به صورت خودجوش یا حتی برنامهریزی شده شروع به تبلیغ و حمایت از کاندیداهای خود کردند اما نتیجه آنطور که باید جلو نرفت.
اما وسطهای کار آکادمی مشخص شد همه این مسائل کاملا صوری بوده و خوانندهها و نفرات اول و... از همان اول مشخص و انتخاب شده بودند و طرفداران در طول این مدت بازیچهای بیش نبودهاند!!
شبکه من و تو فقط در ایران قابل رؤیت است و ایرانیانی که در دیگر کشورها بودند، نمیتوانستند برنامههای این شبکه را ببینند پس چگونه میتوانستند به خواننده مورد نظر خود آن هم در آن زمان مشخص و محدود رای بدهند؟! پس اعلام شماره برای ایرانیان خارجنشین کاملا صوری بود.
جالب است که مدیران و مجریان این شبکه در برنامههای مختلف، انتخابات ایران که در آن ناظران کاندیداها از صفر تا صد آن یعنی از پیش از رایگیری تا شمارش آرا حضور داشتند را قبول نداشته و زیر سوال میبرند و قائل به تقلب هستند، در حالی که خود آنها هیچگونه شفافسازی درباره نحوه رایگیری و شمارش آراي يك برنامه مبتذل نداشتند.
از طرفی ساخت و پاخت برخی خوانندهها با هیات داوران و مجریان و دستاندرکاران آکادمی، شک طرفداران و مخاطبان را درباره تقلب به یقین تبدیل کرد و ازدواج نفر اول دور اول آکادمی (سروش تهرانی) با یکی از مجریان شبکه من و تو (سالومه سیدنیا) از این ساخت و پاختها پرده برداشت.
* جداییها
برخی عوامل و دستاندرکاران شبکه به دلایل مختلف از شبکه جدا شدند، دلایلی مانند:
ـ منفور شدن شبکه.
آنها میخواستند با حضور در شبکهای که فکر میکردند مخاطب زیادی خواهد داشت و مبدائی برای آغاز دور جدید شبکههای ماهوارهای خواهد شد، برای خود وجههای کسب کنند. عملکرد بد این شبکه انگلیسی موجب منفور شدن آن نزد مخاطبان شد و این امر موجب تنفر از مجریان و عوامل هم شد. به همین دلیل تعداد زیادی از عوامل و دستاندرکاران این شبکه انگلیسی، عطای این شبکه را به لقایش بخشیدند و از این شبکه جدا شدند. افرادی مانند مهرداد پارسا، حسین فرجی، مسعود صدر، کامران محیط، رضا همایون، فیروزه باغبان، فرشته دانشفر، سمیرا قاسمی و... .
ـ اختلاف بین مدیریت شبکه و مجریان.
در هر مدیریت و مجموعهای اختلاف سلیقه و نظر امری طبیعی است اما اگر نگاهی اجمالی به سابقه مدیریت مدیر شبکه انگلیسی من و تو داشته باشید درمییابید این اختلافات طبیعی به نظر نمیرسد.
اختلاف مجریان و دستاندرکاران شبکه آزادی با مدیر آن یعنی کیوان عباسی منجر به تعطیلی این شبکه شد. در شبکه انگلیسی من و تو نیز بعد از مدتی، نحوه عملکرد و مدیریت کیوان عباسی باعث جدا شدن برخی مجریان و دستاندرکاران از این شبکه شد. افرادی مانند آزاده حسینی، مریم تهرانی، سارا باغستانی، آوا صفا، سحر زند، جاوید جعفری، نسرین احمدی و... به همین دلایل از شبکه جدا شدند.
برخی از این افراد پس از جدا شدن از منوتو، اسرار و مسائل پشتپرده این شبکه انگلیسی را فاش کردند. افشاگریهای این افراد همانا و ریزش برخی مخاطبان نیز همان.
ناگفته نماند در حال حاضر نیز این اختلافات بین دیگر مجریان و دستاندرکاران شبکه با کادر نظارت و امنیت شبکه ادامه دارد. کادر نظارت و امنیت شبکه به دستور کیوان عباسی، مدیر شبکه انگلیسی من و تو همه رفت و آمدها و حرکات و سکنات مجریان و دستاندرکاران شبکه را زیر نظر دارند.
در همه قسمتهای داخلی و خارجی شبکه افراد باید در دید دوربین باشند. صفحات مانیتور آنها موقع کار باید به اندازهای باشد که دوربین به وضوح تصاویر و حتی نوشتههای آن را ببیند و بخواند.
رجوع به سایتهای داخلی ایران غیر از بچههای اتاق خبر برای دیگر افراد ممنوع است. هیچ شخصی موقع کار نباید تنها باشد به این معنی که اگر کسی پشت سیستمی مینشیند و مشغول به کار میشود باید حتما در کنارش شخص دیگری باشد (تنها کار کردن در محیط کار ممنوع). آوردن هرگونه سیمکارت و گوشی شخصی در محل کار ممنوع است و کارمندان موظفند سیمکارت و گوشی خود را در ابتدای ورود به ساختمان شبکه تحویل داده و سیمکارت و گوشیای که مدیریت شبکه در اختیار آنها قرار میدهد را تحویل بگیرند.
آوردن سیمکارت و گوشی شخصی در محیط کار تخلف بوده و جریمه نقدی و رای کمیته انضباطی را درپی خواهد داشت.
همه خطوط تلفن شخصی و حتی خانوادگی کارکنان شبکه شنود میشود و... .
همه اینها فضایی را ایجاد کرده که کار در این شبکه برای کارکنان بسیار سخت و طاقتفرسا شود اما چارهای جز ماندن و کار در این شبکه وجود ندارد بویژه برای کسانی که از شبکههای دیگر به این شبکه آمدهاند، زیرا شبکههای دیگر حاضر به پذیرش دوباره آنها نیستند. از طرفی کسانی که با این شبکه همکاری کرده باشند، نزد ایرانیان مقیم اروپا و آمریکا وجهه خوبی نداشته و از آنها استقبال نمیشود.
* حذف منوتو 2
جز افرادی که به نوعی وابستگی با مدیریت شبکه دارند بقیه کارمندان قراردادی و ساعتی هستند و هر وقت مدیریت شبکه صلاح بداند آنها را اخراج خواهد کرد.
جدا شدن برخی دستاندرکاران و اختلاف موجود بین کادر فعلی شبکه ضربه سهمگین دیگری را بر بدنه شبکه وارد کرد تا اندازهای که شبکه را به حالت کما برده و منجر به تعطیلی شبکه من و تو 2 شد.
کاهش یکباره کارمندان و دستاندرکاران و اختلاف موجود بین کادر فعلی با مدیریت شبکه موجب شد امکان ساپورت هر 2 شبکه وجود نداشته باشد و به همین دلیل مدیران شبکه انگلیسی من و تو تصمیم گرفتند من و تو 2 را حذف کنند.
شبکه من و تو 2 اگر چه از آرشیو بیبیسی تامین میشد اما کار دوبله، تدوین و... آن نیاز به کادر متخصص و مجرب داشت که انصراف و جدا شدن یکباره برخی دستاندرکاران، موجب تعطیلی این شبکه شد و این بزرگترین ضربهای بود که میتوانست بر بدنه شبکه و مدیریت آن وارد شود. به قول مهران عبدشاه بادکنکی که تا نهایت خودش باد شده بود به یکباره بادش خالی شد.
برای توجیه این اتفاق و ظاهرسازی در مجامع عمومی اعلام شد این 2 شبکه قرار است با هم ادغام شوند. زیرا جمهوری اسلامی روی این شبکهها پارازیت میاندازد و برای اینکه مخاطبان بتوانند هر دو شبکه را یکجا و بهتر ببینند شبکه روی 2 فرکانس دیگر نیز پخش خواهد شد. برای ظاهرسازی نیز یک نظرسنجی صوری در صفحه اول سایت گذاشته شد تا طبق معمول تظاهر شود خواست مخاطب ادغام بوده است.
اما این بهانه بسیار مضحک بو